Consiliere pentru viata - Training si Consultanta pentru Performanta

Go to content

Invata sa te descoperi ! In fiecare zi esti alt om !

Training si Consultanta pentru Performanta
Published by Simona Burete in Dezvoltare personala · 27 January 2018
Invata sa te descoperi ! In fiecare zi esti alt om!
 
 Cum spune si citatul anterior, multi oameni care nu au curaj nici macar sa incerce sa aseze o caramida la fundatia pentru o societate mai buna, pierd o multime de oportunitati si mai ales lucruri bune, ce pot sa le imbogateasca viata. Acest proces de construiire incepe de fapt cu propria persoana, lucru ce nu este intotdeauna confortabil si nici pe departe usor. Cu ce trebuie sa incepem procesul de dezvoltare personala fiecare dintre noi? De unde? Cum sa facem acest lucru? Educatia noastra primita in sistemul de invattamant ne invata se scriem, sa citim, sa desenam, sa socotim, sa gandim rational, dar nu ne invata sa visam si sa ne stabilim obiective in viata. Din nefericire, societate in care traim nu ne invata lucrurile esentiale despre noi insine si potentialul nostru si de fapt, nu ne invata sa traim viata pe care noi o construim.
  
 Asa  ca haideti sa vedem care sunt resursele necesare pentru a pune in practica acest proces. Ce implica un astfel de proces? Vointa, disciplina, autocontrol, perseverenta, concentrare, forta si energie, timp pentru a ne analiza propriul comportament si propriile noastre convingeri si valori. Dar inainte de toate, se afla dorinta sincera de a evolua spre o treapta superioara de intelegere si puterea de a ne accepta asa cum suntem. La acel nivel de intelegere, oamenii sunt mai toleranti, mai intelepti, mai deschisi spre nou, mai dispusi sa invete, si mai ales sunt capabili de autovindecare. Toate aceste beneficii pe care feicare dintre noi le poate avea in fiecare zi, se obtin atunci cand avem un echilibru perfect intre minte, trup si spirit, intre cele 2 emisfere stanga si dreapta ale creierului nostru.
 
 Acest echilibru se atinge in momentul in care mintea se afla in stare de relaxare, adica atunci cand auotcontolul nostru poate spune stop tuturor gandurilor negative care alearga in continuu in mintea noastra. Un om are in mod normal intr-o zi in jur de 50 - 100.000 de ganduri, care sunt atat de natura pozitiva, dar si de natura negativa. Secretul nostru sta in puterea de a cenzura in fiecare clipa gandurile negative care ne obosesc creierul si ne absorb energia, si care duc in final la realizarea unor lucruri pe care noi nu le dorim.
 O vorba din popor spune " ai grija ce iti doresti, ca se poate indeplini"...nimic mai adevarat. De cate ori, nu ati gandit ca se va intampla un lucru nu prea bun si s-a intimplat? La fel si pentru lucrurile bune. De cate ori, v-ati stabilit obiective greu de atins si totusi le-ati indeplinit ? De cate ori, v-ati stabilit obiective usoare, simple si totusi nu le-ati putut indeplini ? Care este diferenta intre cele doua cazuri ? Forta cu care ati actionat, increderea in fortele proprii, perseveranta si dorinta de a reusi. Ati reusit sa faceti legatura intre gand si fapta?

 
Fiti inspirati,
 Simona Burete
Practitioner NLP acreditat ARONLP
Consilier dezvoltare personala acreditat ANCBack to content