Dezvoltarea echipei tale - Training si Consultanta pentru Performanta

PEOPLE MAKE THE DIFFERENCE

Sigla SBC
Invatarea continua creeaza performanta
Refresh soft skills si VUCA
Published by Simona Burete - 1/9/2021
Puterea ascunsa a fiecaruia dintre noi
Forta interioara oferita de increderea in fortele proprii si de perseverenta cu care ne urmam obiectivele.
Published by Simona Burete - 28/6/2021
Storytelling si schimbarea organizationala
Published by Simona Burete - 1/2/2021
sigla SBC
Go to content

Exista “culture of learning” in organizatia dvs

Training si Consultanta pentru Performanta
Published by Simona Burete in Imbunatatirea performantei · 7 August 2019
Procesul de invatare are loc in fiecare zi. Cum il supravegheati si il incurajati ? Indiferent dacă recunoașteți sau nu, organizația dvs. are o cultură de învățare. Dacă angajați oameni, învățarea se întâmplă în locul de muncă în fiecare zi. Suntem programati biologic pentru a învăța. Nu ne putem opri.
Învățarea este necesară pentru supraviețuire. Este un instinct natural. Absorbim constant informații, determinăm ce este important și decidem cum să acționăm.
Experiențele de învățare se petrec în jurul nostru. Le direcționati? Sau le permiteți să se întâmple pur si simplu?
De fapt, ce invata oamenii ? Oamenii învață despre functiile, abilitățile lor, politicile și procedurile, dar și colegi. De asemenea, învață cine are putere și influență, dacă liderii sunt de încredere, dacă asumarea riscurilor este răsplătită și multe altele. Cu alte cuvinte, învață despre valorile reale ale organizației dvs., nu doar a celor postate pe site-ul său web.
Învățare transformatoare
Învățarea transformatoare este extinderea conștiinței prin transformarea viziunii asupra lumii și a capacităților sinelui. Este un act de schimbare a modului în care vedem și facem lucrurile.
Potrivit cercetătorilor, cele trei dimensiuni ale învățării transformatoare sunt:
1.     Psihologica
Schimbare în înțelegere Cunoștințe, informații, modele și teorii schimbă oamenii pentru înțelegerea și furnizarea „de ce”.
2.     Comportamentala
Schimbarea acțiunilor
Oamenii folosesc observația, aplicația și experimentarea pentru a face ceva diferit.
3.     Convingerile
Revizuirea sistemului de credințe
Oamenii schimbă permanent o perspectivă sau o imagine de ansamblu, adesea printr-un moment de intelegere „Aha!”.
Aveți o cultură de învățare transformatoare, care face ca organizația să aibă mai mult succes? Sau aveți o cultură de învățare neglijată care crește conformitatea și stagnarea la standardele prezente?
Organizațiile cu culturi de învățare neglijate experimentează o cifră de afaceri ridicată, luptă pentru a menține clienții și în cele din urmă se încadrează în spatele concurenței.Aceste organizații pot fi profitabile pe termen scurt, dar nu reușesc în cele din urmă sa ajunga lider.
Organizațiile cu o cultură transformatoare a învățării prosperă. La aceste organizații, s-a înțeles că învățarea este un proces natural, prin care oamenii doresc să crească. Aceste organizații cultivă potențialul prin oportunități și experiențe de învățare.
 
Beneficiile învățării transformatoare
Crearea unei culturi transformatoare a învățării dă rezultate. Luați în considerare modul în care aceste beneficii v-ar afecta productivitatea și profitul.
Implicarea angajatilor crește, afectând direct productivitatea, menținerea personalului și satisfacția clienților, conform studiilor realizate de Gallup  si altii
Un „ growth  mindset” ia rădăcină producând niveluri tot mai mari de performanţă. Cercetările doctorului Carol Dweck arată că persoanele cu o mentalitate de creștere învață din greșeli și caută în mod activ noi provocări.
Dezvoltarea creativității și inovației conduce la succesul individual și al echipei. Cercetările Dr. Brené Brown despre vulnerabilitate arată că asumarea de risc implica lecții valoroase care provin din eșec.
Motivația angajatilor crește, Conform cărții The Surprising Truth about What Ne Motivates by Dan Pink, studiile arată că oamenii sunt cei mai motivați de autonomie, măiestrie și scop semnificativ. Învățarea contribuie la toate cele trei.
Noile skills tehnologice sunt mai ușor de obținut. Oamenii au nevoie de instruire frecventă pe dispozitive noi, în continuă schimbare, aplicații software și instrumente de socializare. Învățarea la cerere nu numai că economisește timp și bani, dar îi dă posibilitatea cursanților să își găsească propriile răspunsuri.
Dezvoltarea leadership-ului câștigă prioritate. Abilități sociale precum leadership, autocontrol, empatie, comunicare, rezolvarea conflictelor și competențele culturale sunt critice pentru succesul oricărei organizații. Aceste abilități pot fi învățate și perfecționate prin experiențe de învățare.
 
Concluzie
Organizația dvs. în ansamblu, precum și fiecare persoană din ea, are o capacitate de invatare neutilizată. Cel mai eficient mod de a cultiva potențialul este prin construirea unei culturi transformatoare a învățării. Puteți ajuta organizația dvs. să atingă performante înalte și să dezvolte angajați care realizează lucruri minunate.

Simona Burete
Practitioner NLP acreditat ARONLP
Consilier dezvoltare personala  certificat ANC



Suntem alaturi de organizatia si echipa ta , oferind training, consultanta si consiliere in functie de cerintele si de stadiul de dezvoltare la care ai ajuns.

Performanta inalta a oamenilor si organizatiilor prin invatare si imbunatatire continua reprezinta drumul spre viitor.

Avem misiunea de a dezvolta echipe si organizatii , deoarece PEOPLE MAKE THE DIFFERENCE !
Romania, Craiova
Bld Oltenia nr 8, cod postal 200268
Copyright SMAL&BURS CONSULTING 2008 -2021
+0040 0351 429 541 ( tel/fax)
+0040 0770 223 573
+0040 0746 190 923
smalburs@consultingmanagement.ro
smalbursconsulting@gmail.com


Vreti sa ne cunoastem ?
Back to content